Sunday, November 6, 2011

Sejarah Aidiladha~

0 cute people
Hari Raya Aidiladha (bahasa Arab: عيد الأضحى 'Eid Ul-Adha) atau Hari Raya Haji merupakan perayaan yang dirayakan oleh umat Islam di seluruh dunia. Ia adalah perayaan terbesar di dalam Islam selain Aidilfitri yang disambut pada setiap 1 Syawal. Aidiladha disambut pada hari ke sepuluh, sebelas, dua belas dan tiga belas bulan Zulhijjah setiap tahun. Bermula dengan Takbir Aidiladha pada malam 10 Zulhijjah, diikuti dengan solat sunat Aidiladha serta khutbah Aidiladha di pagi 10 Zulhijjah, sambutan diikuti dengan ibadah korban yang boleh dilakukan samada pada 10 atau 11 atau 12 atau siang 13 Zulhijjah.

Aidiladha adalah perayaan yang istimewa kerana ia merupakan hari untuk umat Islam memperingati kisah pengorbanan Nabi Ibrahim dalam menunaikan perintah Allah dan ke-sabaran anaknya Nabi Ismail dalam memenuhi perintah Allah s.w.t.

Selain itu, salah satu keistimewaan Aidiladha dan Hari Tasyrik ialah ibadat korban. Ibadat korban ini hanya boleh dilakukan dalam empat hari iaitu bermula waktu selepas khatib menyampaikan khutbah Aidiladha sehingga sebelum tenggelam matahari pada hari ke-13 Zulhijah.

Dari segi bahasa, korban bermaksud dekat, manakala dari segi istilah ia bermaksud menjalankan perintah agama atau taat kepada perintah Allah kerana ingin mendekatkan diri kepada-Nya.

Hari Raya Korban jatuh pada hari kesepuluh pada bulan Zulhijjah, bulan terakhir pada kalender Hijrah Islam. 10 Zulhijjah merupakan tarikh penting dalam sejarah Islam di mana Nabi Adam dan isterinya Hawa dikeluarkan dari syurga dan diturunkan ke bumi sebelum berjumpa di padang Arafah, di luar bandar Mekah.

Pada hari raya, orang Islam disunatkan mengenakan pakaian yang paling cantik, paling bersih, dan juga mengenakan wangi-wangian. Pada pagi hari raya korban, umat Islam akan mengerjakan sembahyang sunat Hari Raya sebanyak 2 rakaat dengan 7 takbir pada rakaat pertama diikuti 5 takbir pada rakaat kedua.

Pada kebiasaannya solat sunat Aidiladha dicepatkan sedikit berbanding solat sunat Aidilfitri. Hikmahnya dicepatkan sedikit waktu solat sunat Aidiladha adalah bagi memberi lebih banyak masa untuk penyembelihan korban. Hikmahnya dilewatkan sedikit solat sunat Aidilfitri pula adalah bagi membenarkan peluang bagi mereka yang belum membayar zakat menunaikan kewajipan mereka dan disunatkan makan dahulu sebelum pergi ke masjid.

Manakala bagi Aidiladha, hikmat disunatkan makan selepasnya supaya makanan yang mula-mula dimakan pada hari itu ialah daging korban yang berkat. Selepas bersembahyang, upacara korban akan dimulakan. Lembu, kambing, dan biri-biri yang dikorbankan akan disembelih secara beramai-ramai di kawasan masjid sebelum dibahagi-bahagikan dagingnya kepada orang ramai terutamanya kepada golongan fakir miskin.

Hari Raya Aidiladha disambut ketika umat Islam membuat penziarahan ke Mekah, mengunjung Kaabah dan melakukan korban sembelihan. Al-Quran tidak menyatakan, tetapi umat Islam memegang bahawa perayaan korban ini memperingati kesanggupan Nabi Ibrahim untuk menyerahkan anaknya sebagai korban kepada Tuhan.

Selepas sembahyang, sekali lagi umat Islam akan berbondong-bondong melawati perkuburan orang yang disayangi. Semua orang akan memakai pakaian baru dan selepas itu yang muda akan memohon kemaafan daripada yang tua. Selepas itu semua orang akan menjamah pelbagai juadah yang disediakan sebelum ziarah dan menziarahi sesama mereka.


 sumber : wikipedia (encik google)  :P

Anugerah Skrin 2011~

0 cute people




 
Tahniah buat seluruh team Anugerah Skrin 2011 (ASK 2011)  kerana dengan jayanya berjaya ‘mengvisualkan’ malam penuh berprestij mengiktiraf karya, bakat juga sumbangan anak-anak seni tanahair di persada lakonan. Bertemakan ‘Golden Glamour’, daripada set pentas ke perjalanan agenda diserikan lagi dengan persembahan penuh bertenaga. ASK edisi yang ke-17 pastinya memberi momen terindah kepada para pemenang terutamanya kepada pengarah berusia 50, aktor Sabri Yunus menang besar malam ini menerusi drama ‘Sanggul Beracun’. Tahniah buat para pemenang ASK 2011!

Jom lihat keputusan penuh para pemenang Anugerah Skrin 2011! 

Kategori Drama
  1. Drama Terbaik – ‘Sanggul Beracun’ – Sabri Yunus
  2. Pelakon Lelaki Terbaik Drama – Eman Manan, ‘Janji Syurga’
  3. Pelakon Wanita Terbaik – Umie Aida, ‘Airmata Nur Salina’
  4. Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik – Allahyarham Faizal Yusof, ‘Jangan Hantar Aku Ke Neraka’
  5. Pelakon Pembantu Wanita Terbaik – Elfira Loy, ‘Kum Kum’
  6. Pengarah Terbaik Drama – Sabri Yunus, ‘Sanggul Beracun’
  7. Lakon TV Terbaik – Sabri Yunus, ‘Sanggul Beracun’
  8. Drama Rantaian Terbaik – ‘Juvana’, Filmscape Sdn Bhd
  9. Drama Komedi Terbaik – ‘Geng Surau’
  10. Videografi Terbaik – ‘Sanggul Beracun’, Balang Rimba Sdn Bhd
Kategori Filem
  1. 1. Filem Terbaik – ‘Magika’, KRU Studio
  2. Pelakon Lelaki Terbaik Filem – Remy Ishak, ‘Cun’
  3. Pelakon Wanita Terbaik Filem – Siti Sharifah (Eja), ‘Janin’
  4. Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik Filem – Sidik Hussin, ‘Karak’
  5. Pelakon Pembantu Wanita Terbaik Filem – Nadiya Nisaa, ‘Cun’
  6. Pengarah Terbaik Filem – Osman Ali, ‘Cun’
  7. Lakon Layar Terbaik Filem – ‘Aku Tak Bodoh’, Erhan Baharudin / Sujin Lee
Kategori Penerbitan Dalaman
  1. Rancangan Dokumentari / Majalah Terbaik – ‘Suatu Ketika: Ep YuenYuet Leng
  2. Rancangan Bual Bicara Terbaik – Selami Jiwa: Dato’ Fadzillah Kamsah
  3. Rancangan Hiburan Terbaik – Maharaja Lawak Akhir
  4. Rancangan Muzikal Terbaik – Shout Awards 2010
  5. Rancangan Realiti Terbaik – Showdown 2011: Top 12 Show
  6. Laporan Khas / Berita Terbaik – Buletin Utama, ‘Pengemis Terhemat’.
Anugerah Khas
  1. Anugerah Yasmin Ahmad – Syamsul Yusof
  2. Anugerah Artis Harapan Pantene – Fazli Daniel Ali, ‘Yang Terpuji’
p/s : juz copy+paste dri google  ^__^


Tuesday, October 25, 2011

16 Kegunaan Ubat Gigi ^o^

0 cute people


 
Hye kawan kawan..
cmner sume shat x? huhu..
hri nie cik pelangi ade satu info nk bgtaw korang..
haaa,lau korang nk tau..
ubt gigi yg kite duk gune tiap-tiap tahun hari tu ade byk kegunaannye taw..
info ni cik pelangi copy+paste dri blog Isu Hangat taw..
xcye erk? jom kite tgk kt bwh nie..


1. Mengurangkan rasa sakit sekaligus mengubati di sengat serangga dan menghindarkan dari terluka.

2. Mengurangkan rasa sakit sementara apabila terbakar kecil dan melecur terkena api.

3. Mengecilkan jerawat. Letakkan satu titik kecil ubat gigi ke jerawat pada malam hari sebelum tidur. Mencucinya di pagi hari.
 
4. Mengilatkan kuku.

5. Sebagai gel rambut apabila gel rambut anda habis.

6. Menghilang bau di tangan seperti bau bawang, hanyir ikan dan sebagainya.

7. Membuang dakwat pen di pakaian. Gosok kawasan yang terkena dakwat sebelum membilasnya dengan air dengan segera.

8. Untuk kasut kulit, ubat gigi juga boleh membersih malah mengilatkan kasut.

9. Membuang kesan krayon di dinding. Gosokkan kain basah dengan yang sudah diletak ubat gigi dengan lembut pada dinding.

10. Membuat perhiasan perak berkilau. Gosokkan ubat gigi ke perhiasan perak dan biarkan semalam. Lap bersih dengan kain yang lembut keesokan harinya.

11. Menghapuskan kesan calar pada DVD dan CD. Letakkan lapisan yang nipis ubat gigi ke disk dan gosok perlahan, kemudian bilas dengan air bersih.

12. Menghilangkan bau masam pada botol bayi. Ingat supaya membilasnya dengan sabun dan air sehingga bersih.

13. Henghilang kesan terbakar pada besi seperti sudu dan seterika.

14. Membersihkan cermin mata menyelam (google) supaya terang. Penyelam, perenang, dan para atlit mungkin sudah tahu tentang trick ini. Gosokkan setitik ubat gigi di kacamata kemudian bilas dengan rata.

15. Membersihkan Casing Monitor/Laptop. Letakkan ubat gigi dan dicampurkan dengan sedikit air kemudian gosok monitor/casing/laptop dengan perlahan-lahan dan berhati-hati. Kemudian lap semula dengan kain lembut dengan berhati-hati.

16. Untuk menampal dinding simen yang berlubang kerana kesan paku dan sebagainya.


p/s : sOo,let's check it out~

Sunday, September 18, 2011

1 Malaysia.

0 cute people
Assalamualaikum n Salam 1 Malaysia..

Helo kwn kwn,pe kabar anda hri nie??
harap2 sume sihat lah yer,
tp lau ade yg xbpe nk shat tuh pg la cpt2 mkn ubt ek..
t melarat sape yg ssah..mak bapak korang gk kn..btol x? huhu..
ekceli,cik pelangi ni bkn pe juz nk nasihat jer mklm la skunk ni 
da rmai sgt rkyat Indon Malaysia yg da jtuh skit..
kt mane2 jer blh dgr n tgk sane sini org jhat skit..ishhhhh..
ni pown cik pelangi bru jer pas baek dmam+batok+selsema..
(amek kau ciap b'package ag tuh..huhu)
xske xske xske la!! seksa sgt lau skit niee..huhu..
sume keja nk wt terjejas taw lau skit nie..
soo,pd yg masih blom skit tuh pndai pndai la jga dri tu yep..
mnum air msak byk byk..mkn syur syuran hijau (euuwww)..
n jgn lpe mkn ubt k?
that's oulls~
.
.
.
.
.
errr..


ekceli cik pelangi nk ucapkan 'Selamat Hari Malaysia'
kepada sume rkyt n pnduduk Malaysia..so sory sb t'lewat shari nk wish..
cuti cuti jgk,,tp jgn lpe stdy okeyhh..
daaaaa~


p/s: cik abg tuh jgn lpe mkn ubt gk k,,u pn skit gk tuh...'mnum air msak byk byk sygg'... :P

Sunday, September 4, 2011

2nd Giveaway by LyssaSecret.

1 cute people
 Assalamualaikum n Salam 1 Malaysia  :)
Today,cik pelangi nk join satu lg giveaway yg bru..
Haaa,mnarix taw GA nie,lau korang nk join jom la terjah kt SINI..

OoPpSss..sblom tu tlpe lak cik pelangi nk wish..
" Allah selamatkn kamoo..Allah selamatkn kamoo..
Allah selamatkn Cik Lyssa...Allah selamatkn kamoo.. "

 



 
Syarat - Syaratnya :
1. Follow Blog Lyssa (kalau tak nak pun tak pe . Tak paksa :)    

DONE - follower no.18206
2. Buat satu entry yang bertajuk : "2nd GiveAway by LyssaSecret".    

DONE
3 . Tempek Banner di atas dalam entry tersebut.

DONE
4. Send link tersebut ke ruang Comment Entry Ini.

DONE
5. Tag kepada 3 orang Rakan Blogger anda.

DONE





  cik zulaiha  
miss_ans   
cik yanna

*Pemenang akan dipilih melalui Random.Org :) 
Dateline : 10 September 2011 

 

Saturday, September 3, 2011

Maaf~

0 cute people
Assalamualaikum n salam 1 Malaysia :)

Firstly, cik pelangi nk ucap  sb da lme bebenor
cik pelangi menyepikan diri erk dri dunia blogging nie..huhu..
ekceli ade beberapa sb yg xdpt di elakkan untuk 'update' blog ni..
tp jgn bimbang coz kte akn bersama kmbali selepas nie..

So,di kesempatan ini cik pelangi nk ucapkan:



dan





Monday, May 2, 2011

CiNtA~

0 cute people
Cinta itu ibarat sebuah anak panah,
Sekali terlepas ia akan menancap di mana saja,
Tidak ditanganmu atau ditanganku yang mampu mematahkannya,
Dia tetap akan di sana dan waktu tak membuatnya berkarat.

Kadang kadang cinta tak sefaham dengan logika,
Memilih waktu dan orang yang tepat tuk jatuh cinta,
Kata orang cinta itu tak mempunyai mata,
Tetapi manusia punyai mata.

Bersama dengan dirimu,
Akan ku alami rasa bahagia,
Walaupun hatiku pasti lebih banyak rasa pahitnya.

Memang cinta tak bermata,
Hebatnya cinta kerana bisa butakan sesiapa pun,
Cinta memang tak peduli rasa,
Semuanya bisa tuk jatuh cinta.











Thursday, April 21, 2011

Hot & Spicy~

0 cute people
Assalamualaikum semua..

Hri nie cik pelangi xtau nk story mory psal ape sb da lme sgt2 x pegi cuci minda yg da berhabuk nie..agak2 korang la kn,msti da bersawang punye la otak skunk nie kn? huhu..so,bercakap psal minda ni kn mengingatkan cik pelangi kt satu blog nie..tdi cik pelangi buat la skit research kt blog2 yg ade n ade la jgk dpt sedikit sebanyak information kn? ckup la tu drpd xde lngsg story kn? hehehe.. Lau xslap n xsalah tdi la nma blog tu layarminda2..haa,lau korang tnye jmpe kt mne,mmg cik pelangi xkn jwb ler sb tdi pown maen redah jer tekan..ho ho ho..okies,back to our story yep..ekceli kt blog ni byk sgt information yg kite sndri xtau n xamek peduli slme ni especially kaum hawa nie..huhu..so,jom kte redah~

HOT!! : Bertudung Tidak Semestinya Menutup Aurat


Sabda Rasulullah s.a.w. :
"akan datang ummatku di akhir zaman terdiri daripada kaum wanita yang mana mereka itu berpakaian dalam keadaan telanjang, di atas kepala mereka berbonggol-bonggol seperti belakang unta. mereka ini dilaknat oleh Allah dan tidak masuk mereka itu ke dalam syurga, serta tidak dapat menghidu baunya. dan sesungguhnya wangian syurga itu di dapati jarak perjalanan lima puluh ribu tahun perjalanan."   (sokhih bukhori)



 sumber : nenek google

Kaum hawa skunk ni da xde perasaan risau, xde rse takut n xmalu untuk tak pakai tudung, memakai pakaian jarang, sendat dan ketat. Ade la jgk sebahagian drpd dyeorg tu bagi alasan cm gini :
  • Tutup aurat semua, sudah pasti masuk syurga ke..? Kamu Tuhan ke..?
  • Tudung labuh pown buat dosa mengumpat orang. Walau kami pakai (seksi), hati kami baik..
  • Pakai jarang ke..ketat ke..itu hak kami. Kalau tak suka (lelaki), jangan tengok...!!
  • Kami rasa apa yang kami pakai tak seksi. Terpulang pada individu yang memandang. Seksi itu subjektif..
  • Walau kami tak bertudung, tapi kami semayang dan puasa..
  • Salah ke kami pakai macam ni..Tutup aurat itu bagus..tapi kami tak mau jadi hipokrit..ini adalah diri kami sendiri..
  • Suka aty kamilah pakai macam ni..Kami tak ganggu hidup orang lain..
Agak-agak korang la kn,bengong tak alasan mereka2 ni? huhuhu..cik pelangi bkn nak kte kat sape2 pown,tp sadis gak bile terbace artikel mcm ni kn? ntah2 penulisnye kaum adam,maunye +++ malu ag..huhu..kadang2 ade la jgk terasa sb malu n segan tgk kaum sejenis mcm gni kn? yela,cik pelangi sndiri pown xde la bagus sgt bab2 tutup aurat nie tp xsalah kn lau nk kongsi maklumat ngn korang..sharing is caring kn? huhu..so,lau sape2 yg nk tau lebih lanjut ag senang jer,korang pegi blog tuan punye blog ni sndiri k? cik pelangi bkn pe,tkot plak di cop 'tukang copy' artikel org kn? huhuhu..jgn lpe taw pg sane,byk information menarik tuk korang..k,sampai sni dlu..adioss~

Friday, April 15, 2011

Giveaway NisaChoc & ZulFoto.

0 cute people
Assalamualaikum semua..
hri nie cik pelangi nk join satu GA yang baru yer
sejak sekian lme blog ni x d'update..huhu..
pape pon,jom kte tgk mcm mne nk join k?





Syarat Penyertaan :
1) Warganegara Malaysia dan mesti mempunyai blog..  DONE

2) Follow dan MESTI Link blog NisaChoc dan www.zulfoto.com dalam blog list anda!  DONE

3) Buat entry yang bertajuk GIVEAWAY NisaChoc & ZulFoto.  DONE

4) Copy & paste banner di atas dalam entry dan side bar blog anda.  DONE

5) Jangan lupa tag entry anda kepada 4 orang blogger dan inform yang mereka di tag!
 cik pelangi tag semua bloggers k? jom la join..  DONE

6) Tinggalkan comment di entry ni!  DONE

*****Kami akan menggunakan random.org untuk mencari pemenang!
*****Tarikh tutup : 29 April 2011


HADIAH :


UTAMA (bernilai RM 60- coklat +pos)
35 cavities coklat
design, colour, wording boleh request!
*seorang pemenang sahaja



SAGUHATI :

Baucer NisaChoc (bernilai RM 10)
*untuk 3 orang pemenang 


that's all 4 today,hrp2 peluang cik pelangi cerah la yer..
i love chocolates~

Tuesday, February 1, 2011

Rela.

0 cute people

 Salam.
 Camat pagi guyz,
jom layan lagu jap pagi2 bute nie k?
In mood: jiwang++sedih++hepyy
Enjoyyy~


Tila-Rela

Tak ubah berbunga lalang
Rendahnya pandanganmu
Padaku yang amat memerlukan

Kegersangan sekeping hati
Mengharapkan setitis embun
Agar basah rindu ini

Aku yang terbuang
Sejak mula lagi
Puasku merintih
Puasku berduka

 Ku hanya mampu berserah
Berserta doa harapan
Ubahlah haluan hidup ini

Demi cinta yang menyala
Ku rela menggenggam bara api
Demi kasih yang mengharum
Sungguh aku rela

Biarpun pada pandangan
Seperti bunga yang layu terbuang
 Namun kau pasti tahu
Semua kerna
Aku masih lagi setia padamu
 Biarku menangis seumpama pengemis

 Ku hanya mampu berserah
Berserta doa harapan
 Ubahlah haluan hidupku ini



With love,

Monday, January 24, 2011

Saya Sedang Belajar di Politeknik Sultan Haji Ahmad Shah

5 cute people
Salam.

Heloo readers,sihat x ary nie?
korang smua nk taw satu rhsie x?
nk la,,nk la,,nk3!!!
(hehe..sesi mengedix jap)
okey2,kembali ke alam normal k?
Sbnarnye,tdi sy g jaln2 kt Blog Pilihan Malaysia nie..
pastu kn,terjumpe la satu segmen yg menarix aty..
Sahabat Blogger : Pelajar Politeknik.
Sila klik SINI. 
Demi memenuhi syarat2 segmen tuh,,let's get start..
.
.
.
.
.

haaa,lau korang smua nk taw,
kat ats nie la lambang politeknik sy..
Politeknik Sultan Haji Ahmad Shah ataupun mudah
dikenali dgn nma POLISAS..
Poli sy nie dkt kuantan taw,
sape2 yg berminat jom la sme2 stdy kt sni..
law korang nk taw,sy nie amek Diploma Accountancy kt poli tuh..
skunk nie sy da semester4 n yes i'm practical now~
sy start blaja kt poli nie since Julai 2009 n
maybe akn graduate pada Julai 2012 kot..
(lmbatnye nk grad..huhuhu)


'sukaneka' day

mse nie tgh bosan menunggu bs poli yg xberkunjung tiba ='.'=

khusyuk dgr taklimat sblm start sukaneka..poyo jer muke

dak2 laki in my class,,one missing.


  •  Pengalaman pahit : 
nk kta pahit xde la sepahit hempedu ke ape kn,but ade la skit2 ase xpuas aty tu bile daa di 'regging' ngn senior2 kteorang mse minggu suai kenal (MSK).but,still ade rse epy mse MSK nie.second, yg nie paling2 pahit skali stakat sy kt poli nie,iaitu bile dikejar oleh meon-meon mse time nak blik kamsis. (gler punye meon,yg pg kejar ak tuh knp?).em,meon tu snbrnya spesis mnyet la tp lbih famos ngn nme meon kt Polisas nie.


  • Pengalaman manis :
of coz la ade kn?? yg manisnye adlh bile sy dpt knal dgn roomate yg supercool,
gile2,manje n sporting.mmg xley lpe la saat2 dgn dyeorang smua.setiap saat kteorang oulways together gether.xlpe gak ngn classmate yg memahami n rajin2 smua.sme2 xciap assignment,sme2 meng'copy' n mcm2 laa.pengalaman pling xley lpe tu mse kte wat mini projek tuhh.yg buat sukaneka tu la.wlpn bru sem1,but all of u done a great job smpai lect pown puji gak.hehe.



okey,that's oulls 4 today. miz u guyz. ='.'=

Thursday, January 20, 2011

comelnya sy.

0 cute people

Salam.

sumber:datuk google

Holaa frendz..entry kali dimulakan dgn picca kt atas..
comey x sy?? mstila kn,tgk la plak sape..
 keh3,,sgt2 perasan di situ yep..
(sila tampar sy skali)
okeylah,sbnarnya empunya dri tu nmenya Ririn Dwi Aryanti..
pasti rmai yg knal sape beliau kn?
Maklumlah,skunk nie kn tgh 'hangit' dgn
sinetron Bukan Diriku yg ditayangkan kt astro ria tu..
walaupun cter tu cme 23episod je (lau xslap r),
tp rmai gux yg minat t'masuk sy..heeee~
sy sgt2 ske cter nie sb episod dye xpnjang n xmeleret2
cam sinetron indonesia yg lain..
especially sinetron Cinta Kirana-astro ria & Cinta dan Anugerah-tb9..
fuhh,bpe pnjg daa dye pnye episod..
ok2,b'blik pada cter Bukan Diriku yep..
em,slaen tu ape yg mnrixnye adlh sy sgt ske
wjah comel & cantik si Ayla tu..
korang tgk dye cmner?
lau sy jdi dye kn besttt..
wakakaka~ berangan la plak..
(sila tumbuk sy skrg yer)
skrg sy nk share lirik lgu cter nie ngn korang..
jomm,,lyan jelaaaaaa~

Bukan Diriku-Samsons

 Setelah kupahami 
Ku bukan yang terbaik 
Yang ada di hatimu 
Tak dapat kusangsikan 
Ternyata dirinyalah 
Yang mengerti kamu 
Bukanlah diriku

Kini maafkanlah aku 
Bila ku menjadi bisu 
Kepada dirimu 
Bukan santunku terbungkam 
Hanya hatiku berbatas 
Tuk mengerti kamu 
Maafkanlah aku

Walau kumasih mencintaimu 
Kuharus meninggalkanmu 
Kuharus melupakanmu 
Meski hatiku menyayangimu 
Nurani membutuhkanmu 
Kuharus merelakanmu

Dan hanyalah dirimu 
Yang mampu memahamiku 
Yang dapat mengerti aku 
Ternyata dirinyalah 
Yang sanggup menyanjungmu 
Yang lama menyentuhmu 
Bukanlah diriku



Lots of love from:


Saturday, January 15, 2011

Novel.

0 cute people
Salam.

 Hye bloggers,miz me yup? 
Mesti korang smua rndu sy kn3! Eleh,xnk ngaku la tu..hehe
(giler prasan..ade gk yg kna lempang kang)
okeylah,hri nie xde pape yg nk story ngn korang..
cume sy juz nk gtau yg sy da start balik hobi lme..
daa lme sgt da sy tinggal hobi nie,
sjak zaman skolah ag law x slap..hehe..
nk taw ke ape hobi sy tu??
okey2,jom tgk kt bwh nie..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
taraaaa~
**bnda atas nie,nme dye novel**

haa,ni la hobi lme sy,bce novel..
msti rmai gurl2 yg ade mnat cm sy kn?
haha..bkn pe,bru2 nie ada la pg kdai buku tu..
then,bile da tpndang novel kat ats nie
cm timbul blik minat nk bce bnda2 nie..
hehe..em,tgk tjuk pn da mnarik kn?



okeylah gurl2,sy nk g smbung bce novel nie k?
lau korang nk bce,jgn lpe beli novel ni yup..
dijamin best bangettt..daaaaaa~



p/s:thanks 4 those joining my GA..wish all of u gud luck. :)

Lots of love from:



Wednesday, January 5, 2011

Dapat Cenderahati.

0 cute people
 Assalamualaikum & evening readers,,


Bru2 nie la kan (actually xde la bru sgt pown),,
sy ade join la satu kontest nie..
Kalau x slap nama kontest tu ''Contest Puan Azie''
Mulanya saje jer nk join sb xde pape nk buat..
Ingatkan xde peluang nk menang..
Tapi mse sy on jer blog nie smlm,
ade info kt blog Puan Azie pasal contest nie..
Agaknye da rezki kowt..


So,kt sni sy juz nk bgtau yg sy dapat cenderahati..
Yeaaahhh!! 
Tq sgt2 pada Puan Azie yg sudi beri cenderahati pd sy..
Luv u lahh.. :) 







Lots of love from: